ЦДГ "Индира Ганди" гр.Правец
31 години от обявяването на Правец за град ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Веселка Асенова   
Петък, 02 Ноември 2012 07:49

На 16.Х.2012 г. децата от ЦДГ „Индира Ганди“, гр. Правец участваха в Общоградския концерт – 31 години от обявяването на Правец за град.

Те се представиха с валса от „Спящата красавица“ по музика на Чайковски. Със своето майсторство децата успяха да завладеят публиката, за което бяха бурно аплодирани. Заедно с децата от ЦДГ „Здравец“, гр. Правец те поздравиха всички гости и граждани на града с песента „Правец“.

На 17.Х.2012 г. децата от ЦДГ „Индира „Ганди“, гр Правец участваха в откриването на нова детска площадка специално обновена със спонсорство на г-н Валентин Златев. Там те с удоволствие използваха новите детски уреди.

Кулминацията на деня беше ШОУТО от 17:00 ч. в спортната зала организирано от Общинската администрация специално за децата от детските градини. С много енергия и радост премина ШОУТО. Водещите овладяха децата и те с голямо внимание изпълняваха техните движения в игрите.

На 24.Х.2012 г. децата от ЦДГ „Индира Ганди“, гр. Правец празнуваха „Есенен празник“. Те доказаха на Есента колко много я обичат и знаят за нейните дарове – вкусните плодове и зеленчуци. Най-малката група бяха чудни танцьори, изиграха танца за „Гъбките“. Големите групи с естествените плодове и зеленчуци й разказаха какво знаят за всеки поотделно. Останалите от градината деца участваха със стихотворения и всички с песни.

Изпитаха ги като ги видяха във весели игри под формата на гатанки „Познай по вкуса“, „Познай като опиташ“. Децата бяха с подходящи тоалети за Есента. Имаше деца с реквизити на животни от горската и домашна среда, като много се радваха. Накрая Есента беше удовлетворена от знанията на децата и ги почерпи с вкусните си плодове, които носеше. Те я изпратиха с весел танц.

На 25.Х.2012 г. в гр. Правец се проведе Международна конференция „Управление при бедствия – роля и отговорност на държавата и местната власт“. Преди официалното откриване гостите бяха поздравени от танцова формация към ЦДГ“Индира Ганди“, гр. Правец. Децата облечени в национални костюми изпълниха танц с тъпани, добруджанска ръченица с шиници, съпроводени от група малки гайдари и с подкрепата на млади танцьорки. Веселото настроение на децата се пренесе и към участниците във форума. Те благодариха на малчуганите с бурните аплодисменти. От името на Областна администрация, която бе домакин на конференцията, децата получиха лакомства – в знак на признателност и обич към тях.

За сетен път нашите танцьори показаха, че обичат българския фолклор към който се привързват от ранна детска възраст с помощта на своите учителки.

 

Последно променен на Петък, 02 Ноември 2012 07:52
 
Дни на програма „Коменски” Казанлък ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Веселка Асенова   
Петък, 02 Ноември 2012 07:45

От 19 до 21 септември 2012 г. в гр.Казанлък се проведоха дни на програма „Коменски” и обучение по eТwinning . Директора на ЦДГ „Индира Ганди” г-жа Вълканова и г-жа Лилова взеха участие в тази среща.

През първият ден участниците бяха разделени на три работни групи. Нашите участници бяха в група където се дискутираше на тема „Въздействие на проектите върху интеркултурните и лингвистичните компетенций на децата-добър опит на детските градини в работата по програма „Коменски”

 

Последно променен на Неделя, 11 Ноември 2012 18:08
продължава>
 
"Да спортуваме заедно и работим здравословно" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Веселка Асенова   
Понеделник, 19 Ноември 2012 06:34

 

 

На 19.09.2012 год. се проведе традиционния празник на консорциум ДАСФ под надслов: "Да спортуваме заедно и работим здравословно". Празникът започна във фирма "Гриппа" с откриване на бюст-паметник, изработен от известния млад скулптор Живко Минев, в памет на основателя на ДАСФ - Петко Данчев Петков. На официалното откриване на празника присъстваха съпругата, децата и внукът на П. Петков.
В празничната програма взеха участие и децата от ЦДГ,, Индира Ганди”, които поздравиха всички с песни и танц.
Те предизвикаха много радост и усмивки в присъстващите с прекрасното си изпълнение. В знак на благодарност пък им бе връчен подарък – цифров фотоапарат.
За доброто си представяне децата получиха и много благодарности от административното ръководство, служителите на фирмата , и най-вече от семейството на Петко Данчев.


 


 

 

 

 

 

 

Последно променен на Сряда, 21 Ноември 2012 07:34
 
Откриване на учебната 2012/2013год. ЦДГ”Индира Ганди”-гр.Правец ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Веселка Асенова   
Петък, 02 Ноември 2012 07:40

На 17.09.2012год. вратите на ЦДГ ”Индира Ганди”-гр.Правец бяха широко отворени за всички бивши и настоящи възпитаници. На входната врата децата бяха посрещнати от своите госпожи. Преминаха през венец от цветя и здравец под звуците на детски песни. След закуска всички се строихме пред входа за вдигане на знамената. Две момичета и едно момче облечени в национална носия вдигнаха националния и европейския флаг.

Поздравителен адрес към всички деца и колектива на ДГ поднесе г-жа Вълканова, с пожелание за успешна и ползотворна учебна година. На децата тя пожела да растат здрави, весели и щастливи под ръководството на своите учители да се учат да пеят, да играят, защото в ЦДГ”Индира Ганди”-гр.Правец се създават таланти.

След обяд в салона на ГПЧЕ”Алеко Константинов”-гр.Правец специален поздрав към малките възпитаници от ДГ поднесоха артисти от „Двореца на децата”-гр.София. Всички се забавлявахме истински съвместно с родители и гости.

След всичко това малчуганите получиха почерпка - пасти и сокове.

Децата бяха уважени от Председателя на Общински съвет – гр.Правец и общинските съветници.

 

Последно променен на Неделя, 11 Ноември 2012 18:11
продължава>
 
Празник по БД по пътищата ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Веселка Асенова   
Неделя, 01 Юли 2012 08:29

На 1.06. 2012г. се проведе празник по безопасно движение по пътищата и защита от бедствия и аварии. Гости на празника бяха:

  • г-н Любомир Лазаров  - председател на СБА -гр. Ботевград
  • г-н Васил Василев
  • г-жа Радка Бочева - представител на РПУ гр. Правец

Думата бе дадена на г-н Лазаров да открие празникът. Децата от I група показаха, че разпознават сигналите на светофара чрез игрите "Светофар" и "Да направим светофар".

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 20

Анкета

Кое занятие Ви допада най-много?
 

Последни новини


Warning: Creating default object from empty value in /home/indiraga/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/indiraga/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/indiraga/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/indiraga/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/indiraga/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Кой е на линия

В момента има 5 посетителя в сайта